Hundeadfærdskonsulent

DcH har en landsdækkende hundeadfærdskonsulent ordning.

Der er ca. 80 hundeadfærdskonsulenter på landsplan, hvoraf klubben her råder over en af dem. For at blive adfærdskonsulent skal man have flere års praktisk erfaring med træning både med egen hund og som hundetræner/instruktør.

Derefter gennemgår man en 2-årig uddannelse i hundeadfærd og problemløsninger.

Det er helt gratis at få hjælp og man behøver ikke at være medlem af DCH.

Det foregår på den måde, at man kontakter adfærdskonsulenten via mail eller pr. telefon. Snakker om problemstillingen og aftaler det videre forløb. De fleste gange løses problemet via telefonen. Eller der laves en aftale om at mødes enten her på vores træningsplads eller adfærdskonsulenten kommer på besøg i hjemmet.

Adfærdskonsulenten kan også henvise til en anden konsulent, som måske bor tættere på hjemmet. Ordningen er som sagt gratis, det koster dog alm. kørepengesats, hvis man har brug for et hjemmebesøg.

Hvad er så et hundeproblem?

Et hundeproblem diffenerer vi meget bredt.

Det er et problem – når hundeejeren selv synes det er et problem.

Vi tager alle problemer lige alvorligt – da det kan være livstruende for hunden. (selv et for os lille problem).

Det kan f.eks. være at hunden springer op ad folk eller trækker i linen.

De mest forekommende problemer er:

Manglende lydighed og opdragelse

Manglende beskæftigelse – de fleste hunde keder sig

Stress Aggressioner – Overfor andre hunde og mennesker

Nyt medlem i familien (hund, kat eller barn)

Være alene hjemme

Bider ting i stykker

Skudrædde

Hopper op ad gæster

Urenlighed

Angst – usikre og nervøse hunde

Smerter og valg af hund/race – vil vi meget gerne være behjælpelig med, så man evt. imødegår et fejlkøb. Det er så tragisk, når hund og ejer ikke passer sammen og en ellers sund og rask hund må lade livet. Det er desværre ALTID hunden, der trækker det korteste strå.

Vi er ALTID hundens ambassadør. Og ser situationen fra HUNDENS SIDE

Når jeg, som konsulent, møder en “problemhund” tænker jeg altid på:

Ændret adfærd kan være = smerter – er hundens behov dækket? (racetypiske behov) og i “behandlingen” bruger jeg som udgangspunkt, at det skal være sjovt at være hund. Tager udgangspunkt i øvelser, som giver forståelse og mening for hunden ud fra dens race og behov. – forståelse, giver samarbejde.

Samtidig med øvelser, som har med problemstillingen at gøre. Jeg bruger ikke straf. Straf giver ingen mening og forståelse – kun usikkerhed, angst og passive hunde. Og hvis det ikke giver mening og forståelse holder virkningen heller ikke i længden.

Passive hunde fejlfortolkes ofte som “lydige”. Men hunden udstråler oftest ikke glæde og gejst, og det skal den for at have et godt liv.

Et at de absolut vigtigste behov hunde og for så vidt mennesker har, er TRYGHED. Derfor er det utroligt vigtigt at hunden føler sig tryg, at hundeejeren lærer at tage ansvar for sin hund og at have en gensidig forståelse, at hundeejeren lærer at forstå hundens kropsprog, som oftest bliver fejlfortolket og derfor bliver årsag til mange problemhunde.

Hundeadfærdskonsulenter

Link til adfærdskonsulenter på Sjælland, Lolland og Falster

DcH-Kreds6 adfærdskonsulenter 

Adfærdskonsulent Ulla Vest 

 

 

Nyheder

Sponsorer